Pages Menu
Categories Menu

Posted on 5 jul 2015 in Geen categorie, pedicure, voetverzorging, voetvisie strijen | 0 comments

Teenslippers: draag ze niet te lang

Teenslippers: draag ze niet te lang

Teenslippers: draag ze niet te lang

Met de zomer op komst worden de teenslippers weer massaal uit de kast getrokken, afgestoft en vrolijk aan onze voeten geschoven. Maar het dragen van het plactic schoeisel wordt vaak gelinkt aan medische klachten aan je voeten, zoals teen-infecties, verstuikte enkels en scheenbeen- en gewrichtspijn. Het college van Podologie in Engeland geeft hier op als reactie dat je vooral met verstand moet beslisen wanneer je teenslippers aandoet.

Foto: Johannes Dalhuijsen

“Je zou teenslippers niet moeten dragen als je de hele dag door Londen gaat lopen, maar wel als je een kleine wandeling rond het strand maakt”, zegt consultant Matthew Fitzpatrick van het college van Podologie.

Geen steun

Teenslippers bieden totaal geen steun, meldt Tariq Khan, podoloog bij University College Hospital London, aan Daily Mail. Hierdoor gaan mensen onnatuurlijk bewegen, waardoor je manier van wandelen kan veranderen. Dat kan lastige blessures aan je knieën en rug opleveren. Daarbij krommen veel mensen hun tenen in hun slippers om te voorkomen dat ze van je voeten vallen. Deze beweging kan leiden tot geïrriteerde scheenbenen, pijnlijke kuiten en overbelasting van voeten en enkels.

Magneet voor bacteriën

Bovendien zijn teenslippers een verzamelplaats voor bacteriën. Wanneer je een wondje oploopt aan je voet, kun je daarom al snel een infectie oplopen.

Bron : De Telegraaf

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.