Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Reumatische voetverzorging

reumavoet1Voor mensen die last hebben van een of meerdere vormen van reuma of reumatische aandoeningen, is het belangrijk om de voeten te laten verzorgen door een pedicure met aantekening reumatische voet, of aantekening risicovoeten.

De voeten van reumapatiënten zijn vaak extra gevoelig door diverse soorten ontstekingen (zoals gewrichts- en slijmbeursontstekingen), slijtage en/of standveranderingen. De pedicure met de juiste aantekening houdt hier rekening mee, en weet waar die op moet letten.Bij eventuele veranderingen word contact met de podotherapeut opgenomen.

Vaak hebben mensen met reuma te maken met (overmatig) eeltvorming en likdoorns. Dit kan o.a. te maken hebben met de veranderde stand van voeten en/of tenen, de schoenen die niet goed passen, of het vetweefsel onder de bal van de voet dat dunner wordt of verschuift. Ook komen er vaak nagelafwijkingen voor bij reumapatiënten, zoals o.a.: verkleuringen, verdikte nagels, dunne nagels, brokkelige nagels, eeltvorming onder de nagels, ruwe, gespleten nagels.