Pages Menu
Categories Menu

Voetverzorging

foto7a1Een complete voetverzorging begint, met een nieuwe klant, altijd met een uitgebreid anamnese, of voetonderzoek. Hierin worden eerst wat administratieve handelingen verricht die de pedicure moet weten om een goed behandelplan op te kunnen stellen. Vervolgens wordt er goed naar de voeten gekeken en alle dingen genoteerd. Ook als de voeten geen onregelmatigheden hebben wordt dat genoteerd. Soms kunnen er ook, of anders in een later stadium, blauwdrukken gemaakt worden van de voeten. Hierbij worden afdrukken gemaakt van de voeten in een dynamische (tijdens het lopen) en in een statische (tijdens het stilstaan) toestand. Na dit uitgebreid onderzoek volgt de behandeling.

Als eerste worden de voeten ivm hygiëne goed gedesinfecteerd met alcohol 70%. Vervolgens worden de nagels verzorgd. Dit gebeurd, indien nodig, door het dunfrezen van de verdikte nagelplaat. Daarna worden de nagelwallen schoongemaakt, de nagels op de juiste wijze geknipt en vervolgens gepolijst. De volgende stap is het verwijderen van eelt en/of likdoorns op of tussen de tenen en onder de voet. Dit gebeurt door middel van lamdormesjes en/of met behulp van frezen. Dit is afhankelijk van de plaats en de diepte van het eelt en likdoorns. Dit weghalen is pijnloos.

Na het verwijderen worden alle oneffenheden weer gepolijst. .Aan het eind van de behandeling worden de voeten gemasseerd of ingecrèmed met een crème die voor dat huidtype geschikt is. Wanneer u vervolgens van de stoel afstapt, voelen uw voeten weer als nieuw! En kunt u er weer een hele tijd tegen!

Tijdens de behandeling wordt uitgelegd wat er gedaan wordt en waarom. Ook kunnen er eventuele schoenadviezen gegeven worden en uiteraard krijgt u verder nog allerlei handige tips te horen