Pages Menu
Categories Menu

Blog

Posted by on 12 mei 2019 in Geen categorie | 0 comments

google-site-verification: google73cfb1a36c2031e3.html

Lees meer...

Een blaar, en dan?

Posted by on 28 jan 2016 in Geen categorie, pedicure, voetverzorging | 0 comments

Een blaar, en dan?

Een blaar is een beschermend vochtkussen met een blaas, gevormd door de bovenste huidlaag en een bodem bestaande uit de onderste huidlaag. De blaarbodem vormt in 24 uur een nieuw huidlaagje. Voor een snelle genezing en het voorkomen van infecties is het van belang dat een blaar de eerste 24 uur gesloten blijft. Een blaar geneest het snelst als hij heel blijft, maar het vocht eruit wordt gezogen.

1. Wondvorming: de huid is door de combinatie van druk, warmte, vocht en wrijving rood en geïrriteerd.
2. Blaarvorming: houdt de wrijving aan, dan komt de bovenste huidlaag los van de daaronder liggende en de holte vult zich met vocht.
3. Open wond: een opengescheurde blaar vormt een open wond die kan ontsteken.
4. Korstvorming: de wond droogt uit, er vormt zich een korst. Deze remt de vorming van nieuwe huidcellen die noodzakelijk zijn voor de wondgenezing. Daarom moeten de cellen uit dieper gelegen lagen komen waardoor de huid maar langzaam geneest.
5. Genezing: als er een korstje is ontstaan, dan laat dat in dit stadium los. De blaar is nu volledig genezen en er heeft zich nieuw weefsel gevormd.

Lees meer...

Herdenking slachtoffers Parijs

Posted by on 15 nov 2015 in Geen categorie, Overig | 0 comments

Maandag 16 November wordt om 12.00 uur in de hele Europese Unie een minuut stilte in acht genomen als herdenking voor de slachtoffers van de aanslagen van Parijs.

Van 11.45 uur en 12.15 uur is Voetvisie gesloten.

Lees meer...

5 vragen over… spierkramp

Posted by on 15 jul 2015 in Geen categorie, pedicure, sport, voetverzorging, voetvisie strijen | 0 comments

5 vragen over… spierkramp, een vervelende onderbreking van je sportflow.

Voor veel sporters is het een bekend fenomeen: je zit midden in een heerlijk hardlooprondje en je flow wordt abrupt onderbroken door kramp in je hamstring of tijdens een pittige beklimming op je wielrenfiets schiet er ineens kramp in je kuit. Andere fanatiekelingen hebben juist na het sporten kramp. Of ze schieten er ‘s nachts van wakker. Fysiotherapeut Mark Chen beantwoordt vijf vragen over spierkramp.

1. Wat is spierkramp?
“Spierkrampen ontstaan wanneer spiervezels spontaan samentrekken en elkaar niet meer vanzelf loslaten. Over deze samentrekking heb je vaak geen controle. Kramp is veelvoorkomend en vrijwel altijd onschuldig. Toch kan het bij steeds terugkerende kramp zo zijn dat er een onderliggende oorzaak is. Soms is het dus slim om even een arts te raadplegen, want er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen.”

Lees meer...

Teenslippers: draag ze niet te lang

Posted by on 5 jul 2015 in Geen categorie, pedicure, voetverzorging, voetvisie strijen | 0 comments

Teenslippers: draag ze niet te lang

Met de zomer op komst worden de teenslippers weer massaal uit de kast getrokken, afgestoft en vrolijk aan onze voeten geschoven. Maar het dragen van het plactic schoeisel wordt vaak gelinkt aan medische klachten aan je voeten, zoals teen-infecties, verstuikte enkels en scheenbeen- en gewrichtspijn. Het college van Podologie in Engeland geeft hier op als reactie dat je vooral met verstand moet beslisen wanneer je teenslippers aandoet.

Foto: Johannes Dalhuijsen

“Je zou teenslippers niet moeten dragen als je de hele dag door Londen gaat lopen, maar wel als je een kleine wandeling rond het strand maakt”, zegt consultant Matthew Fitzpatrick van het college van Podologie.

Lees meer...

Hakken dragen op termijn erg slecht voor je voeten

Posted by on 3 jun 2015 in Geen categorie, pedicure, voetverzorging, voetvisie strijen | 0 comments

Het dragen van schoenen met hoge hakken kan op de langere termijn schadelijk zijn voor je voeten. Tot die conclusie komen Zuid-Koreaanse onderzoekers op basis van een onderzoek onder vrouwen die regelmatig hakken dragen.

Dokter Yong-Seok Jee heeft met zijn team onderzoek gedaan onder veertig vrouwen naar het effect van het minimaal drie keer per week dragen van hakken van tien centimeter of meer. Hij kwam tot de conclusie dat ,,er uiteindelijk serieuze verstuikingen kunnen ontstaan zonder de juiste verzorging”.

Lees meer...

Nieuwe service in de salon : De Shoefresh

Posted by on 23 mei 2014 in Geen categorie, pedicure, voetverzorging, voetvisie strijen | 0 comments

Sinds kort een extra servive bij Voetvisie! De Shoefresh

De ultieme verzorging voor sportschoenen, handschoenen, en helmen.
Sinds kort maak ik in mijn praktijk gebruik van de Shoefresh schoenendroger, het enige apparaat dat schoenen reinigt én droogt.

Van de Nederlandse bevolking heeft 12% last van voetschimmel of kalknagels. De Shoefresh kan helpen besmetting vanuit je schoenen te voorkomen. Daarnaast worden schoenen, die door zweet en vocht muf zijn gaan ruiken, gemakkelijk en snel verfrist.

Verfrissen in twee stappen
De Shoefresh is de enige schoenendroger die schoenen reinigt én droogt. Tijdens de eerste stap worden de schoenen gereinigd door middel van ozontechnologie. Ozon doodt schimmels en bacteriën, die op hun beurt voetschimmels, kalknagels en vervelende geurtjes kunnen veroorzaken.

Lees meer...

Spavisjes mogen blijven knabbelen

Posted by on 15 apr 2014 in Geen categorie, pedicure, voetverzorging, voetvisie strijen | 0 comments

Minister Melanie Schultz van Haegen (Milieu) vindt het niet nodig om het gebruik van baden met knabbelvisjes te verbieden. Wel moeten exploitanten er straks voor zorgen dat de spavisjes niet gaan sabbelen aan de voeten en handen van diabetici of mensen met wondjes of een kapotte huid, zoals psoriasispatiënten.

Schultz wil dat gaan regelen, zo kondigde ze dinsdag in een brief aan de Tweede Kamer aan. Ze is het met het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) eens dat de gezondheidsrisico’s van het gebruik van baden met de knabbelvisjes acceptabel zijn, zolang er eisen worden gesteld aan de gebruikers ervan en de hygiëneregels (voor en na behandeling lichaamsdelen wassen) worden nageleefd.

Lees meer...