Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Posted on 3 jun 2015 in Geen categorie, pedicure, voetverzorging, voetvisie strijen | 0 comments

Hakken dragen op termijn erg slecht voor je voeten

Hakken dragen op termijn erg slecht voor je voeten

Hakken dragen op termijn erg slecht voor je voetenHet dragen van schoenen met hoge hakken kan op de langere termijn schadelijk zijn voor je voeten. Tot die conclusie komen Zuid-Koreaanse onderzoekers op basis van een onderzoek onder vrouwen die regelmatig hakken dragen.

Dokter Yong-Seok Jee heeft met zijn team onderzoek gedaan onder veertig vrouwen naar het effect van het minimaal drie keer per week dragen van hakken van tien centimeter of meer. Hij kwam tot de conclusie dat ,,er uiteindelijk serieuze verstuikingen kunnen ontstaan zonder de juiste verzorging”.

Dominant
Het team mat gedurende langere tijd met enige regelmaat de spiersterkte in de enkels van de vrouwen en ontdekte dat twee van de vier spieren na verloop van tijd dominant worden. Jee legt uit: ,,Het dragen van hakken mag de enkelspieren eerst dan wel sterker maken, maar kan tijdens een langere termijn, van tussen een en drie jaar, voor onbalans in de spieren zorgen. Dat is een belangrijke factor in enkelblessures.”

Vervormde voeten, rupgpijn en slecht lopen kunnen uiteindelijk het resultaat zijn van het dragen van hakken. Jee raadt vrouwen die vaak hakken dragen dan ook aan om speciale oefeningen te doen, zoals tapbewegingen maken, om dergelijke klachten te voorkomen.

Bron AD

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.